petek, 13. december 2013

KDAJ BO JEZUS PRINESEL SVINJSKE KOTLETE?


Bliža se tisti čas v letu, ko zasvetijo luči, ko zadiši kuhano vino in ko hodijo dobri možje. A niso le oni tisti, ki hodijo! Vsako leto konec decembra fantje iz Zelenih oblakov izvedejo literarni večer, ki ruši definicije, kaj sploh je dogodek. V temelju zatresejo Spektakel in preizkusijo vse metode in interpretacije, ki jih literatura premore.

Predlani so se poklonili Charlesu Bukowskemu, lani je bil na vrsti Jim Morrison, letos bodo brali odlomke Georga Carlina. Po njegovi knjigi 'Kdaj bo Jezus prinesel svinjske kotlete?' tokratni večer tudi nosi ime.

Svojo poezijo bodo brali Jaka Dolenc, Rok Kranjc in Tim Uršič iz Zelenih oblakov. Preko medspletja se bo oglasil njihov društveni kolega Borut Petkovšek, brali pa bodo tudi pesmi Tomaža Iviča. Polna zasedba, torej, ponovno. Nič jih ne razdruži.

Dve leti nazaj so fantje prebirali poezijo Jana Pirnata iz Grosuplja in lani je Jan obiskal Logatec. Lansko leto so fantje prebirali prozo Jasmina B. Freliha in Jasmin letos kot specialni gost prihaja na literarni večer. Sveži nagrajenec nagrade za najboljši prvenec leta za roman Na/pol ne more razočarati. Čaka nas dogodivščina, ki je ne gre izpustiti.

V četrtek 19. 12. 2013 vsi lepo vabljeni v prostore Kluba logaških študentov, kjer bomo Zeleni oblaki nastopili prvič. Ura 20:30. Tik tok, tik tok …

Ni komentarjev:

Objavite komentar