četrtek, 5. december 2013

KAMNIK


Ponovno smo bili Zeleni oblaki dejavni na ta veseli dan kulture. 3. 12. tega leta smo odpotovali v Kamnik v Hišo sanjajočih knjig, kjer nas je naš dragi Rok Kranjc pogostil v intimnem, čarobnem prostorčku. Hiša ni le navadna knjigarna, temveč srečališče kulture, kar je večkrat dokazala s takšnimi in drugačnimi dogodki, posvečenimi tej in oni umetnosti. Zeleni oblaki, upamo, smo pripomogli popestriti njen repertoar.

Na pot smo se odpravili v lepem številu in z zelo raznolikimi glasovi prikazali širok spekter literarnega ustvarjanja, ki ga takšno ljubiteljsko društvo lahko ponudi. Z branjem je pričel naš gostitelj Rok, nadaljeval vedno lucidni Marcel, nato Branka, ki se je namučila z iskanjem veselih pesmi, ki jih je objavila v zborniku (delo, tako težko, da ji ni uspelo – vesele pesmi smo zaslišali šele na koncu večera, ko nam je prebrala prozni zapis Kaje Pregrat in pesem Tineta Vučka), nato vselej romantični Jože in Tim, zaključila pa je Barbara, mističnocoprniško, kot se spodobi.

Spodaj prilagamo nekaj fotografij z večera, ki je naše ime zapisal v novi slovenski kraj, hkrati pa vas vljudno vabimo na naš zadnji literarni dogodek tega leta, ki bo 19. 12. Kaj nam fantje pripravljajo letos, zaenkrat ostaja skrivnost, a šušljajo, da nam bodo kaj kmalu po delčkih vse skupaj razkrili tu gor.

Veseli december želimo!





Ni komentarjev:

Objavite komentar