nedelja, 10. marec 2013

NA KAVI Z MARCELOM


V četrtek 28. 2. 2013 smo se Zeleni oblaki zbrali v kavarni Kljukec na februarski literarni kavi, kjer smo prisluhnili zgodbam, teorijam in aforizmom Marcela Štefančiča. Skrajno pretehtane besede, ki jih naš dragi član sestavlja v tekste z običajno bivalentno substanco, so še dolgo odzvanjale v naših ušesih, ko smo po uroinpol dolgi debati o umetnosti, literaturi in arhitekturi, odšli vsak na svoj konec.

Preden smo vso pozornost usmerili v Marcela, je na vprašanja o krizi arhitekture, ki smo si jih postavili že januarja, odgovoril še en posebni gost večera, Jure Mihevc, študent arhitekture. Pomembno je, da nikomur ne onemogočimo besede v svetu, zato smo se odločili, da naši kritiki postavimo nasproti nekoga, ki bo usmeritve znotraj arhitekture znal pojasniti, če že ne zagovarjati.

To je naš statement v tem času:
Besedo vsakomur!

Hvala Primožu Sarku za fotografije. Pogledate si jih lahko na spodnji povezavi:

http://primoz.hostei.com/Z%20Marcelom%20pri%20Kljukcu/

Večer nas je ponovno naučil, kako blizu so si veje umetnosti. Na vsakem koraku smo lahko našli povezavo med stavbarstvom in leposlovjem, kar nas mora ves čas opominjati, da je poslanstvo obeh podajanje rok. Če je arhitektura res v krizi (in to niso le blodnje, ki jih vsakodnevno ponavljamo, tudi na literarnih večerih sem in tja), potem je morda literatura tista, ki nudi izhod v boljše čase.

Premislimo in ukrepajmo.

 Marcel Štefančič
 Jure Mihevc

Ni komentarjev:

Objavite komentar