sobota, 14. september 2013

FUCK JOŽE K.


Logatec je uspešno pogostil pripadnike še ene legende slovenske literarne scene. Na letošnjem Literoadiju 26. 8. 2013 so v Klubu Grajski park pri Zelenih oblakih nastopili predstavniki Mladih rim, glavne reference, ko pride do slovenske mladinske književnosti. Nastopili so po branju Zelenih oblakov Tomaža Iviča, Roka Kranjca, Boruta Petkovška, Jake Dolenca in Tima Uršiča (ki je bral pesmi Barbare Bezek Rot) ter posebnega gosta večera, metalskega Prešerna Mateja Mrevljeta, na spletu bolj poznanega pod psevdonimom Mizantrop. Nato sta svoje pesmi prebrala mladorimaša Juš Škraban in Urška Aplinc, večer pa so zaključili pravi glasbeni semantiki Nimam?Pojma (poezija: Dejan Koban /eden izmed idejnih vodij Mladih rim/, zvočenje: Staš Vrenko, Samo Pavlica Linch, Jan Pogorelec, Simon Bergoč) s svojo pesniško zvočno konstrukcijo. Večer je bil resnično alternativen in navdušujoč.

Vsem nastopajočim se iskreno zahvaljujemo, še posebej vsem gostom. Naše zahvale pa gredo tudi KLŠ-ju in Klubu Grajski park, ki sta dogodek omogočila ter odličnima fotografoma Anžetu Mihevcu in Luki Čudnu, ki sta posnela spodnje utrinke.

Enjoy!

 










Nadaljujemo 26. 9. 2013 z jesenskim literarnim večerom RAZPRŠENOST, ki nam bo postregel s frišno poezijo vseh članov društva Zeleni oblaki. Se vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar