četrtek, 27. december 2012

PO MORRISONU OSTANEJO LE LEPE ŽELJE


Koledarsko leto 2012 smo Zeleni oblaki zaključili kot se spodobi. Utrujeni. S ponosom lahko pogledujemo nazaj in ugotovimo, da še nikoli nismo izvedli toliko stvari v enem letu, da očitno rastemo, zorimo, se borimo s težkimi časi z vsem, le z obupom ne.

Mladi fantje so tudi letos tik pred novim letom stopili na oder v Grajskem parku v Logatcu in izvedli malo drugačen literarni večer. Lansko leto so se poklonili Charlesu Bukowskemu, letos so čast izkazali slavnemu pevcu skupine The Doors (1965–1973), Jimu Morrisonu. Jaka Dolenc je večer mojstrsko pripeljal do zaključnega »Hvala in lahko noč«. Potrebno je bilo manevrirati skozi tehnične težave komuniciranja z Borutom Petkovškom preko Skypa, saj se Borut večera ni mogel udeležiti, ker je trenutno na Irskem; potrebno je bilo koordinirati glasbo in bralce Morrisonove poezije ter zraven inkorporirati še individualne glasove Tomaža Iviča, Tima Uršiča in Roka Kranjca ter gostov Jana Pirnata (iz Grosuplja), Jožeta Omerzuja (iz skupine starešin Zelenih oblakov) in Jasmina B. Freliha (ki bo prišel v Logatec prihodnje leto, letos pa je, kot Jan Pirnat svojo poezijo lani, v branje ponudil prozo); pa še glasbeni insert Andraža Boleta je bilo potrebno vključiti v večer. Kogar ni bilo, je zamudil veliko. Zato se bo, če bo sreča naklonjena, večer ponovil na drugi lokaciji naslednje leto.

Vsem, ki ste pripomogli k izvedbi večera, se iskreno zahvaljujemo, vse bralce tega bloga pa radostno pozdravljamo ter vam želimo sreče in zdravja v prihajajočem letu ter obljubljamo prvi dogodek že v januarju. Srečno!

Ni komentarjev:

Objavite komentar