sreda, 21. november 2012

ČAS BESED V OBLAK UJET 7


Pa smo ga končno dočakali. Naš sedmi zbornik namreč. V soboto pred praznikom svetega Martina, smo Zeleni oblaki nabrali spodbudno število obiskovalcev v kulturni dom KS Tabor v Logatcu in z rdečim, z belim ali s sokom nazdravili še enemu uspešnemu letu literarnih dogodkov. Šansone nam je prepeval član društva Tomaž Ivič in z njimi zaokrožil sklope še ostalih nastopajočih: Roka, Ane, Jožeta, Barbare, Marcela, Bojane, Tima, Francke, Branke, Jake, Tilke, Vladimirja (ki je med večerom posnel tudi spodnje fotografije) ter Eve Neže, ki se nam je pridružila po res dolgem času.

Zbornik ostaja tak kot smo ga vajeni, čeprav poskuša tudi upoštevati unikaten glas prejšnje urednice. Format ostaja isti, prav tako velikosti in podobe črk oblikovalec ni menjal. Člani, ki v zborniku objavljajo so prvič razporejeni po starosti, za uvod pa nam je vsak avtor priskrbel nekaj besedo mesecu v katerem je bil rojen.

V knjigi lahko prebiramo literarne prispevke:
Tilke Jerič,
Marcela Štefančiča,
Jožeta Omerzuja,
Ane Balantič,
Vladimirja Kržišnika,
Francke Čuk,
Branke Novak,
Bojane Levinger,
Barbare Bezek Rot,
Mateje Hajdinjak,
Boruta Petkovška,
Tima Uršiča,
Tomaža Iviča,
Jake Dolenca in
Eve Razložnik















Vsem avtorjem se lahko zahvalimo za prispevke, saj smo skupaj ustvarili novo delo, ki nas je dodatno povezalo. Na zdravje torej. Na zdravje, na vse nas, Zelene oblake. Na zdravje, na vse nas, ki smo zato se zbrali, ker dobro v srcih mislimo. Na zdravje, na vse nas, Zemljane!

Ni komentarjev:

Objavite komentar