četrtek, 6. september 2012

LITEROADIJO 2012


Pa smo ga dočakali. 6. Literoadijo je za nami. Letos smo dogodek razširili in poleg literarnega večera smo v sodelovanju s Knjižnico Logatec (http://www.log.sik.si/) ustvarili lep dan, posvečen knjigam. Nasploh je bil celoten festival Adijo poletje, ki ga vsako leto v Logatcu organizira Klub logaških študentov KLŠ (http://www.klub-kls.com/), odlično izveden in le želimo si lahko, da smo z Literoadijem dosegli pričakovanja organizatorja ter še posebej, obiskovalcev.

Event sta odprli bukvarna Knjižnice Logatec in sanjski kotiček našega člana Roka Kranjca, ki je knjige pripeljal naravnost iz svoje knjigarne v Kamniku. Kdor se je dalj časa zadržal med knjigami je uspel najti tudi bralni kotiček, knjige za prevzem in obešalnik knjig za menjavo 1 za 1.

Nadaljevalo se je na odru Kluba Grajski park (z lutkovno predstavo v izvedbi Pravljičarne Njam, njam, slastna knjiga (http://www.pravljicarna.si/predstave-za-otroke/njam-njam-slastna-knjiga.html), ki je veliki gruči otrok pojasnila kakšna mašinerija stoji za procesom izdelave knjige.

Popoldne se je prelevilo v večer in na oder smo stopili še Zeleni oblaki in posebni literarni gost dogodka, mladi pesnik Marko Matičetov, ki je publiko pretresel tako s svojimi besedili, kot z dejstvom, da jih je odrecitiral brez branja. Poleg njega so nastopili še mlajši člani Zelenih oblakov: Jaka Dolenc, Rok Kranjc, Tomaž Ivič z uglasbitvami lastnih pesmi za klaviaturami (ob glasbeni pomoči Anje Sedej) in Tim Uršič. Svoja dela je bral tudi Gal Oblak, ki je sicer celoten večer spremljal z lastnimi komadi na kitari. Za presenečenje sta na koncu na oder stopila najmlajša Gabriel in Bor in večer zaključila s prisrčnim nastopom.

Na večeru smo prav tako razglasili tri zmagovalce literarnega natečaja eSeMeS PeSeM. Nagrajenci in njihovi eSeMeSi so naslednji:

031 674 804:
Tuj jezik na konici mojega še nikoli ni zvenel lepše.

031 235 356:
Pomlad se pozna, deklce so šle z dolgih las na paž, s paža na kratko. Odmeva med opeko pri stari mami, na ulici, da ji paše. Naslednjo pomlad bo spet. In spet svet dišal po spremembah.

031 430 123:
Ko prideš do cilja, pa se ti zazdi, da bolj si bil srečen na začetku poti.











Iskrene čestitke vsem udeležencem natečaja in zmagovalcem, prav tako pa še posebne čestitke vsem nastopajočim na Literoadiju. Upamo, da se prihodnje leto spet vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar