nedelja, 27. maj 2012

CERKNO in LJUBLJANA


25. in 27. maja je Zelene oblake razpihalo na dva bralna dogodka izven Logatca.

25. maj, zahod. Cerkno. 18:00. Gasilski dom. Event: Maraton branja. Organizator: Literarno društvo RIS Idrija (http://ris-idrija.blogspot.com/). Barbara, Bojana, Helena, Tilka, Jože, Borut in Tim so se odpeljali na Cerkljansko in prisostvovali na srečanju devetih literarno-kulturnih društev in več glasbenikov. Načrtovana dva kroga branja sta se razpolovila, saj je že prvi trajal več kot tri ure. Medtem, ko so nekateri literati odhajali domov pa so tisti bolj vztrajni še enkrat preizkusili za mikrofonom. Z nekaterimi društvi so Oblaki navezali še posebej obetavne stike in nadejamo se lahko plodnega sodelovanja v prihodnosti.

27. maj, vzhod. Ljubljana. 17:00. Prostori Inštituta Iriu. Event: 168 ur pokonci za poezijo. Organizator: Inštitut IRIU (http://www.facebook.com/iriu.institut). Je možno en teden brati poezijo? Seveda. Zeleni oblaki so k temu pripomogli. Tim se je podal na Inštitut Iriu in iz zbornika Čas besed v oblak ujet 6 prebiral pesmi Ane, Boruta, Branke, Francke, Marcela, Tilke in Vande. Pesmi in aforizme je pospremil s podatki o društvu, da je bolje predstavil njegovo delovanje in člane ter njihove zbirke. Morda pa se nekoč obeta tudi solo nastop Zelenih oblakov (v večji zasedbi) v prostorih Iriuja? Kdo bi vedel!

Zeleni oblaki se zahvaljujemo obema organizatorjema dogodkov za možnost sodelovanja in izrekamo polno podporo vašim projektom in vašemu delu!

Združeni smo močnejši!

Ni komentarjev:

Objavite komentar