sreda, 18. april 2012

48

Četrtek, 12. 04. 2012, Grajski park Logatec

Predstavitev pesniške zbirke našega Boruta je bil čisto poseben dogodek.
Imeli smo 48 pomaranč in 48 rogljičkov in  
48 izvodov!!! pesniške zbirke z naslovom 48.

Borut je bral in odgovarjal na Timova in Anjina vprašanja, se smejal in na koncu podpisoval zbirko, ki jo je ne samo sam napisal, ampak jo tudi likovno opremil, razmnožil liste, jih sešil in oblekel v trde platnice.

Nepozaben večer in praznik poezije! 


Na povezavi 48
boste slišali Boruta brati in videli, kdo vse je bil tam.

 

torek, 3. april 2012

24. marec - literarni večer z Nežo Maurer v foto in video obliki

Bil je res nepozaben večer.
V fotografski objektiv ga je ujel prijatelj našega društva Primož Sark.
Poleg fotografij si lahko na povezavi ogledate tudi video posnetke. Kliknite na povezavo
 http://primoz.hostei.com/Od%20mene%20k%20tebi/

POPOLDNE S KUD OTOČJE ali 2. LITERARNI VEČER ZA NAS

Zeleni oblaki smo se letos odločili poleg literarnih večerov izvajati tudi izobraževalne dogodke. Kar tako. Da se nekaj dogaja. Da se kaj naučimo. Organizacijsko in literarno. Da se predstavljamo. Da sklepamo nova prijateljstva. Da poglobimo obstoječa. Da pokomentiramo literaturo, kulturo, družbo, politiko; našo, njihovo, mojo, vsakršno, neobstoječo, večnoprisotno, pristno, globoko, sanjsko, visoko …

Prvega v sklopu teh dogodkov smo izvedli 14. januarja. Poimenovali smo ga »Literarni večer za nas«. 31. marca smo sklenili intimo zamenjati z obiskom. Imeli smo srečo, da se je na obisk povabilo KUD Otočje (http://www.otocje.si/).

Okoli pol pete popoldne smo v Grajskem parku v Logatcu štartali z nečim, kar se je izkazalo za pravi literarni maraton, saj se je izobraževanje na soncu prelevilo v literarni večer v galeriji in končalo »že« po šestih urah.

Vseh stolov, ki smo jih imeli na razpolago sicer nismo uspeli zasesti, kar pa ni bil vzrok za manj besed ali krajšo debato. Ravno nasprotno. Ujeli smo se v zelo ploden mix poljudno strokovnih analiz literature, komentarjev in kritik problemov v današnji družbi in njeni kulturi ter branja stvarjenj izpod lastnih in tudi tujih peres. Osnovna kost, vloga pisanja v sodobnosti, je bila hitro preglodana. Na koncu sta se nam pridružila tudi edina obiskovalca, tako s poslušanjem, kot udeležbo v razpravi.

Zagotovo lahko trdimo, da smo se od Olge, Mareta in Mitje ogromno naučili. Kot društvo si bomo šteli v čast, če bo naše interdruštveno sodelovanje pripeljalo do objave izbora naših del v njihovi reviji OtočjeO. Izvode vseh številk smo tudi dobili in si jih člani lahko izposodite na dom. Kakšno bogastvo je skrito v njih, koliko truda, znanja in pozornosti je bilo vloženih v njih pa bomo lahko videli na enem izmed naslednjih neformalnih literarnih večerov, ko jih bomo »prelistali« skupaj.

Če bodo njihovi avtorji za, bomo v našem zborniku z veseljem objavili tudi njihove izdelke.

Hvala gospe Sonji iz Grajskega parka, ki je ponovno presegla vsa pričakovanja kot gostiteljica dogodka in hvala tudi vsem našim za obisk, mislim, da smo sklenili lepo prijateljstvo; kdor pa ni utegnil priti, ga komaj čakamo prihodnjič!